BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Попов: Почистването на пътя Дебръщица – Добра вода от дървета и храсти е поредното доказателство за ефективността на публично-частното партньорство

Пътят от с. Дебръщица до хижа „Добра вода” е почистен от стърчащи клони и храсти, съобщи кметът на Община Пазарджик Тодор Попов. „Вече сме на финала на дейностите по почистването на пътя, който беше много обрасъл, драскаха се колите, клоните и храстите бяха навлезли в пътната настилка, пречеха на видимостта, а това е най-прекият път за местностите Цигов чарк и Дъното, където много пазарджиклии се разхождат и почиват. Изчистеното трасе е от Дебръщица до административната граница с община Пещера – на 2 км след хижа „Добра вода”, уточни Тодор Попов.

Радвам се, че го направихме в партньорство с един Инициативен комитет от доста хора, които участваха в реалните дейности по изчистването на пътя. Това са старите наши партньори – Стоян Пешлов и Ирина Харалампиева, както и техни съмишленици. Благодаря им, както и на ръководителя г-н Стоимен Спасов и служителите на БМ „СУОПКД – Пазара“, които се организираха и за кратък срок изчистиха пътя. Защото всички ние го заслужаваме! А най-важното – храстите пречеха на видимостта и бяха предпоставка за пътно-транспортни произшествия”, коментира още Тодор Попов.

Стоимен Спасов посочи, че дейностите по почистването са реализирани като публично-частно партньорство, като участниците в Инициативния комитет са осигурили работници, Община Пазарджик -техника и консумативи и допълнително наети на граждански договор работници. В продължение на малко повече от две седмици цялото трасе е било изчистено от стърчащи дървета, клони и храсти. „Пътят придоби съвсем друг вид, удобен за пътуване и е по-безопасен”, коментира Стоимен Спасов.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов съобщи, че с тази инициатива започват дейностите по Пролетното почистване в община Пазарджик и че през следващата седмица предстои провеждането на акцията „По-чист, по-зелен и цветен Пазарджик”, добила популярност с името „Сливи за смет“, при която срещу предадени преработваеми отпадъци Общината осигурява разсад за цветя или фиданки.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!