BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметовете от пазарджишките села се отказаха да протестират

Кметовете от пазарджишките села се отказаха да протестират
Въпреки изказванията и заканите на някои селски кметове от община Пазарджик, стана ясно, че протести срещу клането на домашни прасета няма да има. Кметовете от 30-те села в общината подкрепят мерките за справяне с африканската чума по свинете.

Ето и текстът на декларацията:

Уважаеми дами и господа, В качеството ни на кметове на населени места заявяваме своята подкрепа за мерките, оповестени от министър-председателя Бойко Борисов на срещата ни на 02.08.2019 г. август в Пазарджик, а именно доброволно усвояване на отглежданите в „задните дворове“ животни до 12-ти август 2019 година и получаването по 300 лв на двор за дезинфекция на териториите. Призоваваме всички да обединим усилията си, за да се справим заедно със ситуацията и спрем разпространението на африканска чума по свинете на територията на страната. Не подкрепяме каквито и да било форми на протести и действия, създаващи напрежение и в противоречие на постигнатите по-горе договорености.

Декларацията е подкрепена и от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!