BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кандидат за народен представител от област Пазарджик е привлечен като обвинаем

ЦИК даде разрешение кандидат за народен представител, регистриран в листа от РИК-Пазарджик, да бъде привлечен като обвиняем по досъдебно производство. Централната избирателна комисия взе решението за Христо Петков тази вечер.

Досъдебното производство е образувано за това, че на 29.10.2021 г. в гр. Пловдив Х.П. управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество – канабис, включено в списъка на наркотичните вещества с висока степен на риск за общественото здраве. Наличието на наркотичното вещество е установено с тест за установяване употребата на наркотични вещества или техни аналози „Drug Check 3000“ – престъпление по чл. 343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Събраните доказателства са достатъчни по смисъла на чл. 219, ал.1 от НПК за привличане към наказателна отговорност и предявяване на обвинение спрямо Х.П. за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Като кандидат за народен представител Х.П. е „лице с имунитет“ и с оглед разпоредбата на чл. 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК.

Коментари

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!