BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кампанията „Пазарджик обича” с поредно дарение за МБАЛ – Пазарджик

Младежите от Съвета за младежка политика, които организират кампанията за рециклиране “Пазарджик обича” направиха третото си дарение на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик – пациентска прикреватна мониторингова система.

Участниците в кампанията на Съвета за младежка политика, “Пазарджик обича”, направиха трето дарение на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Кампанията на младежите е свързана с рециклиране и вече от няколко годинии освен помагайки на отделението в Пазарджик, успява успешно да промотира събирането и рециклирането на хартия, алуминиеви кенчета, капачки и пластмаса. Третото дарение на кампанията е пациентска прикреватна моторингова система, което е на стойност 3116 лв.

Преди това кампания “Пазарджик обича” прави още две дарения на Неонатологично отделение – кислородни палатки и стерилизатор. Такъв тип мониторингова система подпомага всички бебета, за които се полагат грижи в интензивния сектор на отделението.

С него се следят денонощно жизнените функции и показателите на децата. Този апарат информира, когато имат проблеми с дишането и трябва да се намеси акушерка или лекар.

„Помагаме на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик, откакто сме започнали кампанията за събиране на пластмасови капачки и отпадъци. Вярваме, че когато имаме системни и последователни усилия резултатът ще е по-стойностен.” заяви председателят на Съвета за младежка политика Александър Иванов. От името на ръководството на болницата д-р Пиронова връчи благодарствено писмо на Съвета за младежка политика.

„Повече от три години Вие обединявате гражданите на Пазарджик за една добра кауза. Благородната Ви кампания за по-чиста природа и подкрепа на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик е пример как добрите намерения и обединените усилия помагат да се случват добрини. Кампанията „Пазарджик обича“ показва колко силни сме заедно.“, подчертава изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!