BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Камило Плачи съдейства за връзка между НСА и Университета на Саленто

Старши треньорът на ВК“Хебър“ Камило Плачи и ръководният екип на шампионите, в лицето на президента Александър Иванов и помощник-треньора Ангел Кошеджийски, се срещнаха с ректора на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Николай Изов и заместник ректора по научната и международна дейност проф. Татяна Янчева. В разговора участваха също преподавателите проф. Незабравка Генчева от катедра „Кинезитерапия и рехабилитация“ и проф. Бисер Цолов от катедра „Мениджмънт и история на спорта“.
Камило Плачи, чиято дъщеря завърши образованието си по кинезитерапия в НСА, сподели, че благодарение на високото ниво на обучение в Академията, професионалната й реализация в Италия е изключително успешна, а колегите й са впечатлени от нейните познания и умения.

Възможността за успешна кариера, която предоставя образованието в НСА, е и причината г-н Плачи да потърси контакт с академичното ръководство с предложение за сътрудничество от името на ректора на Университета на Саленто, гр. Лече (Италия). Висшето училище има департамент по спортни науки и е изразило интерес към партньорство с НСА в сферата на спортния мениджмънт.

В отговор проф. Янчева сподели, че в НСА от години успешно се обучават студенти по европейската програма за мобилност Еразъм+, сред които и от Италия. Към Университета на Саленто ще бъде изпратен проект на договор за сътрудничество, заяви проф. Янчева.

„Магическо място, където винаги се връщам с удоволствие“, така определи Академията Камило Плачи и благодари за предоставената изчерпателна информация.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!