BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво време ни очаква през септември?

Тази година през септември се очаква средните месечни температури да бъдат около нормата, която за по-голямата част от страната е между 17° и 20°, а за планините – между 3° и 10°.

Най-високите температури през септември ще бъдат между 29° и 34°, а най-ниските – между 4° и 9°, по-високи по Черноморието. Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за равнините е между 40 и 60 л/кв.м, а за планинските и припланинските райони – от 60 до 80 л/кв.м.

През първите дни от месеца през страната ще премине атмосферно смущение и температурите относително ще се понижат. На много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.

През втората половина от първото десетдневие времето ще е предимно слънчево, температурите ще се повишат. В началото на второто десетдневие през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи и на много места ще превали дъжд. Температурите ще започнат да се понижават. През втората половина от периода се очаква времето да е предимно слънчево.

През третото десетдневие температурите ще продължат да се понижават и вече ще бъдат по-ниски от обичайните за периода. Повишава се вероятността за създаване на валежна синоптична обстановка.

Изготвил: ас. д-р Красимир Стоев – синоптик в НИМХ

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!