BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Никола Пенчев заменя Александър Шопов в Общото събрание на МБАЛ – Пазарджик

Д-р Никола Пенчев заменя Александър Шопов в Общото събрание на МБАЛ - Пазарджик
Нов представител на Община Пазарджик в Общото събрание на МБАЛ – Пазарджик ще избират днес новите общински съветници. Предложението на кмета на общината Тодор Попов е това да бъде д-р Никола Пенчев и е залегнало като последна точка от дневния ред. Община Пазарджик е акционер в лечебното заведение с акции в размер на 9,32 % от капитала. До сега представител на общината в Общото събрание бе Александър Шопов, но тъй като той вече не е общински съветник е необходимо да бъде избран нов.

Представителната власт на новоизбрания представител на Община Пазарджик ще е със срок до следващо решение на Общинския съвет за избиране на представител.
С решението за избирането, Общинският съвет ще упълномощи д-р Пенчев да участва при изменяне или допълване на устава на дружеството; намаляване или увеличаване на капитала, одобряване на годишния счетоводен отчет, разпределяне на печалбата и изплащане на дивидент, избиране и освобождаване членовете на съвета на директорите, надзорния съвет и определяне възнаграждението им и други.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!