BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

До днес кметовете броят отглежданите и заклани домашни свине в областта

До днес кметовете броят отглежданите и заклани домашни свине в областта
До днес всички кметове на населени места в област Пазарджик трябва да предоставят изчерпателна информация в областното поделение на БАБХ за броя на реално отглежданите и заклани преди тази дата домашни прасета в определените 75 селища, попадащи в 20 километровата санитарна зона. Това изискване е изпратено до всички кметове още на 2 август от Областната дирекция по безопасност на храните, като се позовават на влошената обстановка с болестта Африканска чума и превантивните мерки за справяне с нея.

Припомняме, че след протести на кметовете от Пазарджишка община и стопани от селата, на среща в петък с премиера се договори по 300 лв. на двор да получат собствениците на прасета в 20- километровите санитарни зони, а срокът за унищожаването на домашните свине бе удължен със седмица – до 11 август, вместо първоначално определения 2 август.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!