BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доживотен затвор грози убиецът на 41-годишната Величка от Симеоновец

Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Д.В., на 39 г., за това, че на 18.12.2023 г. в с. Симеоновец, обл. Пазарджик, умишлено е умъртвил 42-годишната В.Д., със средства, опасни за живота на мнозина – огнестрелно оръжие – ловна пушка, 12-и калибър, като убийството е извършено предумишлено – престъпление по чл. 116, ал.1, т.6 и т.9, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Спрямо Д.В. е повдигнато обвинение, че на същата дата и място е държал без надлежно разрешение огнестрелно оръжие – ловна пушка и 5 броя боеприпаси-ловни патрони – престъпление по чл. 339, ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че Д.В. и В.Д. се познавали отдавна и през определени периоди живеели на съвместни начала. Към момента на извършване на деянието те не били в съвместно съжителство.

На 18.12.2023 г.  около 19,10 ч.  на тел. 112 е бил подаден сигнал, че в с. Симеоновец, обл. Пазарджик, в частен дом е простреляна 42-годишната В.Д. Пристигналите на място лекарски екипи констатирали смъртта й. Като извършител на деянието е установен Д.В., на 39 г.

Убийството е било извършено със самоделно огнестрелно оръжие – незаконна  ловна пушка.  След извършване на престъплението Д.В. се е укрил, като по-късно е бил установен и задържан. Оръжието е било намерено в землището на с. Семчиново, обл. Пазарджик.

Обвиняемият Д.В. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Пазарджик, Главна дирекция „Национална полиция“ и ОД на МВР-Пазарджик. В него участваха Албена Кузманова, окръжен прокурор на гр. Пазарджик,   Иван Попадийн и Христо Кънев, служители в сектор „Престъпления против личността“ в Главна дирекция „Национална полиция“ и комисар Величко Величков, началник на отдел „Противодействие на престъпността“ към ОД на МВР-Пазарджик.

Източник: pzdnes.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!