BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Добровница прие конно състезание по прескачане на препятствия

При засилен  зрителски интерес премина първото по рода си състезание по прескачане на препятствия в село Добровница, организирано от СК „Шампион“.

В село Добровница се намира конната база на клуба, където се подготвят в дисциплината езда петобойците на клуба.

Участие взеха 6 – тима състезатели на спортния клуб с три коня като представиха 10 тандема. Радослав Христов, Виктория Пенева, Емил Грозданов, Ангел Франгов, Михаела Зонова и Георги Рангелов заедно с конете Максимилиян, Анита и Звезда направиха общо 10 паркура с височина на препятствията под 100см. Паркурът съдържаше 11 препятствия за най-бързо  време. Въпреки, че това изпитание бе първо и за състезателите и за конете, всичко премина успешно. От конете най-успешно представяне направи кобила Звезда с 4 чисти паркура от 4 старта.

От състезателите първо място спечели Радослав Христов с 0 грешки от препятствия и време 58сек. На второ място е Виктория Пенева с 0  грешки от препятствия и време 1мин.03сек., а трети се класира Емил Грозданов с 0 грешки от препятствия за време 1мин.05сек. Четвърти остана Ангел Франгов също без наказателни точки от препятствия за време 1мин.10сек. Михаела Зонова е 5, а Георги Рангелов остана 6-ти.

Право на класиране имаха състезателите само с единия си кон, който е с най-добър резултат. След състезанието всички деца от публиката получиха възможност да се качат на кон по тяхно желание за кратка разходка и снимка за спомен със съдействието на състезателите от СК „Шампион“. Победителите бяха наградени с медали, а всички състезатели получиха и възпоменателни розетки. Празникът се проведе със съдействието на родители и състезатели на клуба.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!