BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детска градина „Радост“ отново е дежурна за децата на родители от първа линия в борбата с коронавируса

ДГ „Радост“ в Пазарджик пак е дежурна за децата на родители от първа линия за периода, в който детските учебни заведения за затворени като противоепидемична мярка срещу разпространението на коронавируса. По този начин Община Пазарджик подкрепя работещите на първа линия, които ще могат да оставят децата си в специално сформираните групи.

Отново, както и в предишното затваряне на по-голяма част от публичните дейности и конкретно затварянето на детските градини и училищата, Община Пазарджик ще направи всичко необходимо за тези, които са на първа линия – доктори, медицински работници, служители в охранителните дейности и полицаи. Ако желаят, техните деца могат да посещават детска градина „Радост“. От вчера това вече е възможно, като всички желаещи, независимо къде са записани децата им, могат да ползват детска градина „Радост““, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов. „Искам да благодаря на тези родители за всеотдайната работа и да помоля останалите за още малко търпение. Считам, че най-много след около месец, силно се надявам и го желая – нещата да се успокоят и ние ще се върнем към нормалните си задължения“, коментира още Тодор Попов.

Детска градина „Радост“ приема децата на лекари, медицински сестри, санитари, работещи в РЗИ, в структурите на МВР и в контролните органи, които следят за спазването на противоепидемичните мерки. Считано от 23.03.2021 г. желаещите децата им да посещават детското заведение могат да подадат заявление като директорите на всички общински детски градини имат ангажимент да оказват пълно съдействие на родителите.

Допълнителна информация може да се получи на телефоните на Дирекция „Образование и култура“ в Община Пазарджик, както и във всяка от градините, които децата са посещавали до момента. От Общината уверяват, че всякаква излишна документация и ангажираност ще бъдат спестени на родителите в процеса на прехвърляне на децата. Капацитетът на групите в ДГ „Радост“ е за 52 деца, като Община Пазарджик счита, че това е напълно достатъчно, за да обхване всички желаещи.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!