BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Движението за права и свободи се явява на Парламентарните избори 2021 с амбициозна програма и силна листа за Пазарджишки избирателен район

Основните приоритети на Програмата за ускорено догонващо развитие на ДПС са ориентирани към ускорен и догонващ икономически растеж около 5-6% годишно. Само с такъв растеж България може да се откъсне от последното място по повечето икономически показатели и да се включи в общия растеж на европейската икономика. За това е необходимо страната ни да се включи в европейския процес на подкрепа и развитие на технологичните иновации с участието на българския бизнес от всички отрасли на производство и услуги. Само такъв подход ще ни помогне да създаваме работни места, да инвестираме в професионална квалификация и до постигнем достойно заплащане на труда и повече високоплатени работни места за младите хора.

ДПС ще работи за развитие на ключови сектори с потенциал за развитие на зелената икономика – чиста вода, чиста храна, чист въздух и чиста енергия. Модерното иновативно и екологично земеделие е реална възможност за Пазарджишки регион. Биоземеделието с висока принадена стойност е гаранция за справедливи доходи на фермерите и чиста околна среда, която да гарантира развитието на туризма и особено формите за екологичен, насочен към младите туризъм, който предоставя услуги в чиста природа, предлага чисти храни и щадящи природата атракции.

Чистата енергия и енергийна ефективност биха допринесли за намаляване на разходите на домакинствата, намаляване на въглеродните емисии и чиста среда.

За ДПС дигитализацията не е лозунг, а начин на живот, който повишава уменията, достъпа да услуги и изграждане на икономика на знанието.

Участието на активните граждани във всички нива на управлението за ДПС е елемент от демократичното развитие на страната, който позволява и контрол над местните и държавни власти.

Програмата на ДПС гарантира промяна за всеки гражданин: ниски разходи за енергия, ефективно и гарантиращо доходи земеделие, безплатни обучителни програми за преквалификация, гарантирана работа за младите, качествено образование, достъпно и качествено здравеопазване, равен достъп до административни услуги.

За бизнеса ДПС планира достъпно и опростено финансиране от европейски програми, достъп до кредите за зелени и иновативни технологии, национални програми за подкрепа на ключови сектори и дигитализация, приоритизиране на малкия и среден бизнес, понижаване на административната тежест, възможности и подкрепа за новосъздадени фирми и иновативни предприемачи.

Листата на ДПС за област Пазарджик съчетава опита и младежката амбиция, представлява всички общности в областта, познава проблемите на населените места и предлага решения, които могат да бъдат реализирани от Програмата за ускорено догонващо развитие на ДПС.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!