BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гурко Митев остава кмет на Добровница, не иска в парламента

Гурко Митев остава кмет на Добровница, не иска в парламента
След като на 3 ноември в Пещера си избраха за нов кмет досегашния депутат Йордан Младенов, мандатът му ще бъде продължен от юристката Полина Шишкова. Избраният за пети пореден мандат за кмет на пазарджишкото село Добровница Гурко Митев, се отказа да заеме овакантеното място на народен представител в парламентарната група на БСП. Той е депозирал днес заявлението си, с което се отказва да бъде депутат и в сряда ще положи клетва като кмет на село Добровница. 
Митев е трети в листата на БСП за Пазарджик на проведените през март 2017 година парламентарни избори, но листата се пренареди от спечелени преференции и той остана извън парламента, след като социалистите спечелиха само три места. На негово място клетва ще положи четвъртата в листата Полина Шишкова – гражданска квота, която работи в Централния кооперативен съюз. В случай, че и тя се окаже, следващият ще е Георги Янчев от Велинград.

„Хората са ми гласували доверие и отново ме избраха за техен кмет за следвващите четири години с много висок процент. Не мога да предам това доверие и за това оставам тук.“, коментира през Пз.24инфо, самият Митев.

   

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!