BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ предлага кандидат депутат от Пазарджик за премиер

ГЕРБ предлага Даниел Митов за кандидат за премиер. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на заседание на парламентарната група на партията. Каза още, че предлагат Цвета Караянчева за председател на Народното събрание, а Десислава Атанасова ще бъде председател на парламентарната група.

Искат да изчегъртат ГЕРБ, да ни махнат. Обществото ни поиска, от това, което направих като главен секретар и кмет, заяви Борисов.

Щели да правят комисия…Народът направи комисия на парламентарните избори и постави мен и ГЕРБ на първо място, това е изборът на народа. Тези нови лица в политиката са от 30 години, водейки политически предавания и бидейки реално една политическа партия, допълни Борисов.

Българският народ показа голяма мъдрост. Безспорно Слави Трифонов е най-успелият човек в шоубизнеса. Сега той дойде на друга сцена, но на нея трябва отговорност и смели решения. Готов съм с кабинета. Ще го кажем, когато получим мандат, каза Борисов.

Той предложи ГЕРБ да внесе проект за промени в Изборния кодекс, с които да бъде въведена мажоритарна изборна система.

ГЕРБ и СДС ще имат обща парламентарна група „ГЕРБ-СДС“, като ще бъде предложен и министър от квотата на СДС.

Кой е Даниел Митов?

За пазарджиклии той е познат още от 2009 година, когато бе начело на листата на Синята коалиция от област Пазарджик.

През 2014 г. Даниел Митов беше назначен за министър на външните работи от президента Росен Плевнелиев в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство – второто на Бойко Борисов.

Преди това Митов е член на Демократи за силна България (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 г. След като цялото ѝ ръководство, начело с лидера Иван Костов, подава оставка, Даниел Митов е избран за заместник-председател на ДСБ.

През 2012 г. Митов се присъединява към партията Движение „България на гражданите“ на бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Избран е за член на Националния съвет на партията и остава такъв до есента на 2012 г. Оттегля се от политиката поради ангажиментите си към Националния демократичен институт, чийто постоянен представител е.

Вече Даниел Митов е член на ГЕРБ и избран за депутат от тяхната листа.

Завършил е „Политология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2001 – 2002 г. специализира „Политически умения“ в Центъра за продължаващо обучение на НБУ.

Участва в програмите за обмен „Маршал“ на Marshall Memorial Fund (German Marshall Fund of the US), както и в „Programme des personnalites d’avenir“ на френското външно министерство. Член на Младежкия консервативен клуб (МКК) от 2000 г.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!