BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В събота: Планинско спасяване ни кани на „Къмпинг под звездите“

На 8-ми юли ви каним да се включите в събитието „Къмпинг под звездите“, което организираме заедно с Конна база Шарков. През деня ще има различни занимания, подобни на състезанието „Млад спасител“, което се провежда всяка есен. Ще правим възли, ще се научим как да се ориентираме с компас и радиостанция, ще оказваме първа помощ, ще сглобяваме палатки. Освен това, тъй като ще сме в конната база, ще имате възможността да яздите красивите коне, които я обитават, да се снимате с тях и да нахраните останалите животни, които живеят там. Вечерта ще се съберем край лагерния огън, ще гледаме звездите и след това – ще спим на палатки, съобщиха организаторите от Планинско спасяване – Пазарджик.
Какво е нужно да си носите?
– Облечете удобни дрехи и обуйте стабилни обувки.
– Палатки – нямаме възможност да осигурим достатъчно за всички, затова трябва да донесете свои.
– Шалтета – ако нямате шалтета, вземете си меки постелки и завивки.
– Добро настроение – абсолютно задължително!
Целта на събитието е да покажем на младежите, че да си сред природата не е страшно, напротив – много е яко!
Ще си поговорим за дейността на сдружението ни и ще научим полезни неща, свързани с оказването на помощ на другарче.
Такса за участие няма да има, но на място ще бъде поставена кутия за дарения. Тъй като ездата е по-специфично занимание, ще се заплаща /10 лв/. Всички събрани средства от ездата, както и част от оборота на заведението, ще бъдат използвани за закупуване на необходим инвентар за сдружението ни – за подновяване и допълване на служебната ни екипировка, за допълване на медицинското оборудване и т.н.
В събота конната база отваря врати в 9:00 часа, а официалният старт на заниманията ще бъде в 10:00 часа.
 Ще започнем с няколко кратки, но изключително необходими и полезни обучения – правилно движение в планината, подаване на сигнал до 112, действия при земетресения, наводнения и пожари, оказване на първа помощ. Ще ви покажем и някои неща по отношение на игрите.
 След обученията започват различните дисциплини
Част от тях са – правене на възли, ориентиране с компас и радиостанция, стрелба с лък, обездвижване на крайник, транспортиране с носилка и още много други!  Както вече ви казахме, ще можете да яздите конете в базата, като ездата ще се плаща – 10 лева, тъй като е по-специфично занимание.  Вечерта ще разпънем палатките край дърветата, ще си напалим лагерен огън, ще пеем песни и ще гледаме звездите. Важно е да припомним, че трябва са си носите палатка, защото нямаме възможност да осигурим за всички! 🍽 Утре ще качим и менюто на заведението, за да видите какво ще се предлага.
Идеята за събитието е на Ники Шарков, като целта е да се съберат средства от дарения и от оборота на заведението, с които да се подпомогне нашето сдружение, тъй като сме доброволна организация и приходът ни е само от дарения и членски внос. Необходимо е да подменим инвентара си (въжета, карабинери, ролки, седалки…), да закупим нова медицинска чанта и ново медицинско оборудване, а след време ще вземем и gps тракер, термо камера и други по-скъпи принадлежности.
 Очакваме ви! Събитието е подходящо за деца, младежи и възрастни. Игрите и обученията са подходящи за деца над 8 години. Ако имате въпроси, може да ни пишете по всяко време на лично съобщение или да ни изпратите имейл. Приканваме родителите да се включат в дневните игри и занимания, но вечерта да оставят децата да се насладят на къмпингуването сами (ние ще бъдем там непрестанно, разбира се)!
Ако имате въпроси, може да ни пишете на лично съобщение или да ни изпратите имейл на: planinskospasyavane@abv.bg 

Източник: pzdnes.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!