BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Важно за гласуващите в община Пазарджик

Лицата, поставени под задължителна карантина или изолация заради COVID – 19, които желаят да гласуват в изборите за народни представители на 04.04.2021 г. трябва в периода от 24.03.2021 г. до 31.03.2021 г. (вкл.) да подадат заявление (по образец) в Община Пазарджик, за да бъдат вписани в секция за гласуване с подвижна избирателна кутия. Към заявлението за гласуване не се прилагат документи за поставяне под карантина или изолация.
Заявлението се подава по един от следните начини:
– саморъчно подписано от избирателя и подадено в Общинска администрация от пълномощник с пълномощно в свободен текст, лично, по пощата или по факс;
– подписано и подадено от пълномощник с пълномощно в свободен текст, лично, по пощата или по факс;
– подадено на електронна поща – grn@pazardjik.bg до Общинска администрация без да се изисква квалифициран електронен подпис.
Преценката отговарят ли на условията за гласуване се извършва от общинската администрация въз основа на проверка в РЗИ или Националната информационна система за борба с COVID – 19.
Лежащо болни лица в COVID отделенията на лечебните заведения в Пазарджик – „МБАЛ – Пазарджик“ АД, СБАЛПФЗ „Д-р Никола Пенчев“ ЕООД, МБАЛ „Пълмед“ ООД – клон МС „Здраве“ и МБАЛ „Хигия“ АД, ще могат да гласуват в отделенията в деня на изборите, съгласно утвърдени 4 Covid избирателни секции на 18.03.2021г. от кмета на Община Пазарджик.
С цел предпазване от заразяване на възрастните хора, настанени в домовете за възрастни и спазване на изискванията на Министъра на здравеопазването са образувани и две избирателни секции в домовете за стари хора – ДСХ „Гаврил Кръстевич“ – град Пазарджик и ДСХ – село Главиница.
Сформирани са и две секции за гласуване с подвижна избирателна кутия (ПИК) за лицата с трайни увреждания, които не им позволяват да напускат дома си. Едната е с обхват – гр. Пазарджик, с. Ивайло и с. Црънча , а другата– с. Хаджиево, с. Синитово, с. Говедаре. В тези населени места се удължава срокът за прием на заявления за гласуване с ПИК (по образец) до 29.03.2021г.(вкл.). Към подаденото заявление се прилага копие на документ от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза.
Общинската администрация ще допише в избирателните списъци всички избиратели, които са със служебно заличен адрес (дерегистриран постоянен адрес), но имат избирателни права.Това вписване ще бъде извършено преди предаването на списъците на секционните избирателни комисии.
На 02.04.2021г. / петък/ Центърът за гражданска регистрация при Община Пазарджик ще извършва административни услуги на граждани от 08.30 ч. до 12:30 ч. поради организационно-техническата подготовка на изборите, като от 13:00 ч. до 17:30 ч. ще се приемат само съобщения за съставяне на акт за смърт на починали лица.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!