BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българска телевизия вече има водещ, създаден от изкуствен интелект

Bulgaria ON AIR е първата телевизия в България, която внедрява изкуствения интелект като презентатор на новини и актуални теми. В сутрешния блок той ще бъде ководещ на Мария Константинова и Виктор Дремсизов.

АI Иван е изкуствен интелект, презентиращ съдържание. Образът му е генериран от изкуствен интелект и е от библиотеката на AI видеогенератор на аватари.

Използва се генерираният глас на продуцента на блока Веселин Гарабитов, а съдържанието, което представя, е авторско и е дело на редакторския екип на предаването. Журналистите от „България сутрин“ избират да персонализират водещия и му дават името Иван – най-българското име.

„Добро утро, аз съм AI Иван, създаден съм от изкуствен интелект и ще представям съдържание на екипа на „България сутрин“. От днес аз съм новият водещ в предаването и ще помагам на Мария и Виктор. Вече ще ви очакваме всяка сутрин от понеделник до петък, с нов начален час от 9:30 ч. до 11:30 ч. Нашият екип ви е подготвил нови рубрики и изненади. Ще продължим да ви срещаме с млади и обещаващи таланти, да търсим за вас и добрите новини. Ще бъдем посредник при решаване на проблеми в здравеопазването или ако са ви ощетили като потребители. Ще следим пулса на деня и ще предаваме на живо какво се случва от чрез репортерите от Новините ON AIR. Аз ще имам свои рубрики за ползите от изкуствения интелект и всяка седмица ще ви питам за вашето мнение в нашата анкета, която е в сайта на Bulgaria ON AIR. Бъдете активни. Време е да започваме“.

AI Иван ще има рубрика, за да покаже ползите от новите технологии, ще поставя и въпросите в анкетата на сайта. Той няма да бяга и от темите за опасностите и грешките на изкуствения интелект, за това че може и да бъде използван за дезинформация и фалшиви новини.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!