BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов и Попов инспектираха пътните ремонти в Пазарджик

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Пазарджик Тодор Попов провериха на какъв етап е ремонтът на пътя Пазарджик-Пловдив. Отсечката се ремонтира до административната граница с област Пловдив. Ремонтните дейности стартираха в началото на годината и се очаква да приключат до средата на юни. Готово е вече кръговото кръстовище при разклона за Мало Конаре и Огняново. Първоначално то не беше включено в проекта, но по-късно стана ясно, че ще бъде изградено, за да подобри трафика и ограничи възможностите за пътни инциденти. Обновени са участъци с обща дължина над 18 км. за близо 25 млн. лв. Подобрени на транспортно-експлоатационните качества на пътя, положени са геомрежи и маркировка, отводнителни дейности, възстановени са банкети. Отсечката е изключително натоварена, като се надявам след ремонта както трафикът да се облекчи, така и да се подобри пътната безопасност.
След това Борисов и Попов минаха по Южната дъга на околовръстния път на Пазарджик, който също се ремонтира цялостно. След това двамата минаха и по Южната дъга на околовръстния път в Пазарджик, който също цялостно се ремонтира. От излъчването на посещението на Борисов в профила му във Фейсбук стана ясно, че до месец ще бъде представен пред АПИ идейният проект за Западния околовръстен път.
Градоначалникът заведе Борисов и до Зоната на здравето. На място премиерът видя как вървят ремонтните дейности там. Коментирана бе финансова подкрепа от държавата за цялостен ремонт на спортната зала там.

Министър-председателят Бойко Борисов бе придружаван от финансовия министър Владислав Горанов, министърът на образованието Красимир Вълчев и областният управител Стефан Мирев.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!