BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Баскетболната общност в Пазарджик с празник „Без Бариери!“

На 10 април 2024 г. от 17:30 ч., гр. Пазарджик ще е домакин на баскетболния празник под наслов „Без Бариери!“, предназначен за хора със специални потребности. Събитието ще се проведе в зала „Иван Симеонов“ и се организира с помощта на Община Пазарджик и кмета на града, г-н Петър Куленски.

Без Бариери!“ е събитие, което е част от проекта „Специален отбор във всеки град!“, споделя организаторът и треньор по баскетбол на деца със специални потребности, Тина Димитрова. „Първият такъв беше създаден в Пловдив, след това последваха два в София, единият от които в НСА. „Специален отбор гр. Пазарджик“ се появи на 10 януари 2024 г. благодарение на БК Хебър-Пазарджик. Започнахме с 8-9 младежи, а вече сме около 20.“, допълва треньорката, която с дълбока признателност благодари на доброволците и щаба на БК „Хебър“.

Целта на проекта „Специален отбор гр. Пазарджик“ е всички хора с интелектуални затруднения да имат равен шанс да спортуват и да се  забавляват, докосвайки се до любимия си баскетбол. Желаещите да се включат в тренировките могат да го направят всяка сряда от 17:30 ч. до 18:30 ч. в зала „Иван Симеонов“.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!