BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Адвокат с ценно дарение за Регионалната библиотека

Пазарджишкият адвокат Кръстю Кърпаров, който е и редовен читател в РБ“ Н. Фурнаджиев“, предостави 3 ценни издания за изложбата за Георги Стойков Раковски, експонирана в библиотеката. Книгите са от личната библиотека на г-н Кърпаров.
Едната от тях е „ Г.С.Раковски-автобиография и мемоари“, издателство на Министерство на Народното просвещение от 1925 г. и отпечатана в тогавашната Държавна печатница.
Втората е „Биография на Георги Стойков Раковски“ с автор д-р Боби Петровъ, издадена в София през 1910 г. от П.Глушков и третата е „Раковски-биографичен роман“ от Цветан Минков, издадена от книгоиздателство “ Древна България“ в София през 1931 г.
Подредената във фоайето на втория етаж витрина с материали за великия революционер е по повод на 200-годишнината от неговото рождение.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!