BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Абитурниетните на „Аксаков“ с оригинална покана към своята класна

Нестандартно, оригинално, предизвикателно и вълнуващо предложение за абитуриентския бал получи от своите ученици класната на 12 „А“ клас от Гимназия „Аксаков“ в Пазарджик. Ася Мусиевска е учител по География и икономика и момичетата и момчета от нейния клас избраха точно Международния ден на Земята – 22 април, за да я помолят да бъде с тях и на празника им на зрелостта – абитуриентският им бал.

Изработеният предварително клип с поканата до нея и с участието на целия й клас, се завъртя на двата Лед екрана в Пазарджик – на ДКТ „Константин Величков“ и пред сградата на Общината, в момента, в който младежите я изненадаха със специална карта на Гимназия „Аксаков“ и вълнуващо указание към нея. В унисон с професията й и предмета, който преподава, те отправиха предизвикателството към класната си да направи своето географско откритие – да разгадае „Шифъра на 12 А“.

„Уважаема госпожо, в качеството ви на душеприказчик, на заместващ родител, на психолог, на приятел, на „дресьор“ и прочие, Ви информираме, че е необходимо да разкодирате шифъра на 12 „А“. Следвайте Линията на Розата, отбелязана на картата, която сте получили от вестоносеца ни“, предизвикаха я в писмото си до нея зрелостниците на Гимназия „Аксаков“.

На картата с рози и линия те бяха начертали пътя, който класната им трябва да измине, прекосявайки цялото училище, за да открие и да спечели „материализирани обезбодлени през последните 5 години символи на ароматно растение.“ Пътуването им бе белязано от 23 рози, а класната бе „изпитана“ с парола, според която назоваваше номера в класа на всеки „пазител“ на шифъра на 12 „А“ в „Линията на Розата на випуск 2021“.

В края на приключението, аксаковци повториха своята покана към г-жа Мусиевска с видео и с голям транспарант с тяхна снимка, под водопад от цветни балони и конфети,  а класната им каза „ДА!“

За изпроводяк, зрелостниците и класната им засадиха  цяла алея с цветя и храсти, като обещаха да се връщат тук и да се грижат за посаденото от тях.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!