BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

895 жители на Синитово казаха НЕ на кариерата и депото за отпадъци в землището на селото си

895 жители на Синитово казаха НЕ на кариерата и депото за отпадъци в землището на селото си
С решение от 28 октомври ОИК – Пазарджик обяви резултатите от проведения местен референдум в с. Синитово, с който жителите на пазарджишкото село се противопоставиха на три инвестиционни проекта. От имащите право на глас общо 1 589 жители на Синитево, в двете секции са гласували 910 човека или 57,27 %. По въпрос №1 „Съгласни ли сте инвестиционнят проект „Изграждане на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци” да бъде реализиран в землището на село Синитово?“, с отговор „ДА“, в местния референдум, са отговорили само 7 лица, а с „НЕ“ – 894. Така предложението, по въпрос №1 предмет на местния референдум не е прието.  

По въпрос №2 „Съгласни ли сте инвестиционният проект „Изменение и разширение на инвестиционно предложение „Изграждане на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци” да бъде реализиран в землището на село Синитово?“, с отговор „ДА“ на поставения въпрос, в местния референдум, са отговори само 6 лица, а броят на действителните с бюлетини с отговор „НЕ“ е 895.

 

По въпрос №3 „Съгласни ли сте инвестиционният проект „Изграждане на кариера за добив на мрамори” да бъде реализиран в землището на село Синитово?“, резултатите са като при втория въпрос.
И за трите въпроса броят на недействителните бюлетини е 9.

На база получените резултати, ОИК – Пазарджик обявява със свое решение, че предложенията и по трите въпроса на местния референдум в Синитово не са приети.

Копие от решение изпратенов в Централна избирателна комисия, а съгласно разпоредбите на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, решението може да бъде оспорено заинтересовани лица или от Областния управител на Област Пазарджик в 7-дневен срок от обявяването му пред Административен съд Пазарджик.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!