BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

499 имоти за продажба в града и селата предлагат от общината за 2020 година, обсъждането е днес

499 имоти за продажба в града и селата предлагат от общината за 2020 година, обсъждането е днес
Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост на Община Пазарджик за 2020 г. ще бъде обсъдена днес в сградата на община Пазарджик, бул. „България” № 2, ет. 2 – Пленарна зала. Публичното обсъждане ще е от 14 часа и на него са поканени общинските съветници, кметове на населени места, агенциите за недвижими имоти, оценители на имоти и пазарджишката общественост. Според публикуваните проекти, в Програмата са включени близо 540 имоти за продажба и под наем, от които 8 ще бъдат предложени на концесия.
За продажба са предвидени 100 УПИ в града и един в Цигов Чарк. В селата ще се продават 279 УПИ, като първенец по собственост са селата Мало Конаре с 50 обекта и Добровница с 30. Без имот за продажба е само село Сбор. 119 са земеселските имоти в общината, които са предложени в Програмата за продажба през през 2020 година. Очакваните приходи са в размер на 820 хиляди лева.

Изтичащите наеми са за 31 обекта ще бъдат отдадени отново под наем и очакваните приходи от тях за за 810 хиляди лева.

От концесиите се очакват приходи от 300 хиляди лева.Това са имотите на Писковец, летището в землището на Пишигово и обект за спортни танци в Пазарджик, които ще се предложат за 35 години на концесионерите. Водоемите в землището на Овчеполци, Иввайло и Сбор ще бъдат отдадени за срок от 20 години.

Общите приходи, които общината очаква от раазпореждането с обюинската собственост през 2020 година са за 2 милиона и 125 хиляди лева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!