BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

280 пакета с храни от първа необходимост бяха раздадени на семейства в нужда, живеещи в община Велинград.

Община Велинград съвместно с Инициативата за малките грантове на Програма “РОМАКТ” към Съвета на Европа и Европейския съюз, осигури хранителни пакети от първа необходимост на 280 семейства, живеещи в ромските махали „Анезица” и „Асфалтова база”.

Това стана възможно след подписано споразумение между кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и Съвета на Европа, с централа на Avenue de l’Europe, F-67075 Strasbourg, Франция, представляван от Торстен Афербах, за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за борба с последиците от пандемията COVID-19 в маргинализираните общности.

Основната цел на съвместната инициатива е подкрепа на хората в риск, живеещи в ромските махали. Критериите, на които трябва да отговарят получателите на помощите са следните: хора в крайна бедност, безработни, хронично болни, лица живеещи в лоши битови и жилищни условия.

Материалът 280 пакета с храни от първа необходимост бяха раздадени на семейства в нужда, живеещи в община Велинград. е публикуван за пръв път на Истинските новини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!