BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

17-годишно момиче почина в болницата в Панагюрище след раждане

17-годишно момиче почина в болницата в Панагюрище след раждане
17-годишно момиче почина в болницата в Панагюрище след раждане на първото си дете. Бащата на момичето Огнян Янев уточни, то е постъпило в лечебното заведение на 27 ноември. Родила е момченце чрез секцио, съобщава Вести.бг.  „След раждането се чувстваше добре, ходихме да я видим. На другия ден отидохме на свиждане. Тя видя бебето, радваше се, беше добре. На следващия ден следобед майка й отиде до болницата, за да я види. Тя отново беше добре. Вечерта получихме телефонно обаждане към 21.00 часа, че дъщеря ни е настанена в Интензивното отделение и е зле”, обясни Янев.
Той е посетил лекаря, който е водил раждането. Tой го успокоил, че дъщеря му е здрава и няма да има проблеми. На следващата сутрин обаче получил обаждане, в което го информирали, че тя е починала. „Обадиха ми се от Пловдив, че тялото е там, в моргата на болница „Свети Георги“. Там се молихме на лекарите да ни позволят да я видим, но отново не ни разрешиха“, каза също Янев.

Бащата уточни, че е получил обаждане и от разследващ полицай, който е обяснил, че за сега не могат да погребат детето си.

От МБАЛ „Уни Хоспитал“-Панагюрище изказаха най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Димитрова на нейните близки.

Междувременно е назначена е комплексна експертиза за определяне причините за смъртта на 17-годишната родилка. „Образувано е досъдебно производство по случая“, каза говорителят на Окръжна прокуратура-Пазарджик Пламен Пантов. Той обясни, че е извършен оглед от следовател, иззети са медицинските документи, свързани с лечението на починалата жена.

Досъдебното производство е по чл. 123 от НК за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение. Той допълни, че докато не стане готова експертизата, тялото на 17-годишната Мария Димитрова няма да бъде освободено. „Разбираме, че на хората им е тежко, но трябва да приключи експертизата. Очакваме до две седмици това да стане“, уточни Пантов.

От МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище разпространиха до медиите свое становище. В него се посочва, че лечебното заведение „изказва най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Димитрова на нейните близки“. „Мария е била пациентка на лечебното заведение, където постъпва на 27 ноември за спешно цезарово сечение. Въпреки всички положени грижи и усилия от медицинските специалисти, на 28 ноември вечерта пациентката почива. Близките са уведомени своевременно – рано сутринта на 29 ноември, след което е назначена съдебно-медицинска експертиза. Пациентката е непълнолетна и затова повече подробности за състоянието й не могат да бъдат давани“, се казва още в становището, цитирано от БТА

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!