BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Художници показаха 42 творби на традиционната си годишна изложба

Пазарджик На 18 октомври, на своя патронен празник,  художниците откриха традиционната си „Годишна изложба на Представителството на СБХ Пазарджик“ в галерия „Георги Машев“.  Денят не е избран случайно. На този ден се почита  Св. aпостол и евангелист Лука, който се счита за пръв християнски иконописец  и покровител на художниците.

В галерията 18 професионални художници показват своите 42 творби, в които тайно са закодирали своите мисли, чувства и въображение.

Годишната изложба не е цялостното представяне на творбите на художниците от Представителството на СБХ Пазарджик, това е един малък щрих от тяхното ежедневие. Ежедневие, наситено с трескава творческа работа, участие по изложби, пленери, симпозиуми в страната и извън нея. Изложбата дава възможност за равносметка по отношение на това, в каква част от културния художествен живот се превръща и какво оставя след себе си това събитие.

Председателят Маргарита Иванова поздрави колегите си по повод професионалния празник и връчи поздравителни адреси от името на ръководството на Представителството на СБХ Пазаржик по случай кръглите годишнини на Стоимен Стоименов, Стоян Димитров, Константин Анастасов и Спас Киричев.

Както всяка година и на тази изложба бяха връчени награди на изявени художници. Комисия в състав: Петър Бажлеков – председател, Леон Бабачев, Стоян Димитров и Димитър Маламски, определи наградените. Г-жа Гергана Табакова, директор на Дирекция „Образование и култура“, връчи наградите на художниците Маргарита Иванова, Манол Панчовски, Стоимен Стоименов и Спас Киричев.

Специалната награда на Съюза на българските художници получи Марин Маринов.

Маргарита Иванова

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!