BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хванаха мигранти на магистралата

Група нелегално пребиваващи на територията на страната ни чужденци е локализирана и задържана от служители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик.

В събота следобед в района на АМ „Тракия” автопатрул обслужващ автомагистралата засякъл група от четири лица. Оказало са, че са чужди граждани, които се придвижвали пеш.

Те били предадени на служители от група „Миграция” при областната дирекция, които започнали работа с тях.

Късно вечерта екипите на АМ „Тракия” засекли друга по-голяма група от 30 човека, в това число жени и деца. Те също били задържани, отведени в областната дирекция и предадени на колегите им от група „Миграция”.

Всички били без документи за самоличност , като за заявили на служителите, че са от сирийски произход.

Извършен им е първоначален медицински преглед и са проведени индивидуални беседи. Малко по-късно със служебен транспорт и при спазване на противоепидемичните мерки нелегалните мигранти са транспортирани и настанени в СДВНЧ в София и Любимец при Дирекция „Миграция”.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!