BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хванаха измамник, взел пари от 78-годишна жена

Извършител на измама на възрастна жена беше установен от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. По време на извънредното положение, в края на месец март възрастна жена подала сигнал в РУ-Пазарджик.
78-годишната пенсионерка от пазарджишкото село Паталеница съобщила, че е била измамена със сумата от 2000 лева. При нея дошъл непознат мъж, като и обяснил, че е служител на пенсионната служба в областния град. Той поел ангажимент, че ще подготви необходимите документи, за да се увеличи драстично пенсията на жената. За целта обаче били необходими 2000 лева. Нищо неподозиращата жителка на селото дала парите, но скоро след това разбрала, че е станала жертва на измама. При проведеното близо четиримесечно разследване криминалистите установили, че извършител на престъплението е 61-годишният М.Л. от видинското село Дреновец.
Мъжът е криминално проявен и е разследван за извършени от него измами на територията и на други области. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!