BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хари Харалампиев е носителят на Националната награда „Константин Величков“

Пазарджик

Хари Харалампиев е носителят на Националната награда „Константин Величков“ на Община Пазарджик, която е посветена на изтъкнатия възрожденски деец и един от най-ярките строители на следосвобожденска България – Константин Величков.
Наградата е учредена през 2011 година и се присъжда за изключителен принос в развитието и утвърждаването на община Пазарджик като духовно и културно средище.

За първи път тя бе връчена на проф. Величко Минеков.
Тази година за наградата бяха номинирани: Боян Ангелов, Хари Харалампиев, Георги Спасов, Ангел Тонов, проф. Стефан Лютаков.

Хари Харалампиев е изтъкнат и изявен адвокат по наказателни дела, защитавал медицинските сестри в Либия, майстор на перото. Трети мандат оглавява Общинския съвет в Пазарджик и поощрява и подкрепя писатели, поети, художници и други таланти на изкуството и културата в града и общината. Той е олицетворение на съвременния български будител и притежава възрожденския стремеж да насърчава съгражданите ни към знания и благородни инициативи.

Наградата, която е съпроводена и със статуетка, дело на скулптора Стефан Лютаков, бе връчена от кмета на общината г-н Тодор Попов на официална церемония-концерт по повод Деня на народните будители в зала „Маестро Георги Атанасов”.

По повод Деня на народните будители община Пазарджик, реализирайки своята програма за поощрение „Граждански импулс“, награждава с грамота и културен чек четирима активни млади хора с високи постижения в сферата на образованието и художественото слово.
Това са: Гергана Куртакова за принос в утвърждаването на литературното творчество в община Пазарджик, Мария Петрова за високи постижения в сферата на неформалното образование, ученичка от 12 клас на Професионална гимназия по икономика и мениджмънт – гр. Пазарджик.

За своята активна дейност в областта на неформалното образование с грамота и културен чек са наградени и Божидар Каменски и Калоян Пунчев, единадесетокласници от Профилирана математическа гимназия „Константин Величков“ – Пазарджик.
Отличени:
1. Мария Петрова, ПГИМ, специалност „Икономика и мениджмънт“,12 клас
• Спечелено трето място в Европейска олимпиада по статистика, проведена от НСИ;
• Спечелено първо място в училищен конкурс за есе на тема ,,Доброто в нас“;
• Спечелено трето място в конкурс за Web дизайн на тема ,,Създаване на календар за 2020 година”, организиран от ПГИМ Пазарджик;
• Участие в проект ,,Моята бизнес идея” – 2019/2020 г.;
• Участие в състезания по счетоводство и контрол, български език и литература, и биология и здравно образование, проведени през 2018 – 2020 г.
• Участие в клубове по дебати, счетоводство и контрол, български език и литература и Web дизайн;

2. Божидар Михайлов Каменски и Калоян Валериев Пунчев
11клас, МГ “Константин Величков“
Дата на провеждане от 22 до 24 ноември 2019
Трето място от 52 проекта в Национално състезание по природни науки и екология. Темата на проекта е свързана с активността на органите в човешкото тяло и движението на енергията, според китайската медицина.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!