BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Установиха чие е агресивно куче в Пазарджик

Полицаи от участъка в квартал „Изток” установиха собственика на кучето, което нахапа две деца и жена в близост до местен хипермаркет в сряда вечерта.
Това е 71-годишна жена от Пазарджик, която след като е разбрала чрез медиите за случилото се сама е потърсила служители от участъка. По нейни думи тя живее в къщата на още по-възрастната си майка, за която полага грижи. Кучето е отглеждано от семейството в двора от около 10 години и за него са полагани грижи. По всяка вероятност забравена отворена входната врата към двора е дала възможност на домашния любимец на излезе на улицата и от там да се придвижва свободно.
По необясними до момента причини то е нападнало последователно момиченце на две и половина години, а минути по-късно 7-годишно дете и неговата 30-годишна майка. След получаване на сигнал за случилото се на място е бил изпратен полицейски автопатрул, който е предприел действия за изясняване на обстоятелствата около инцидентите. Друг екип от униформени е посетил „Спешното отделение” в МБАЛ-Пазарджик, за да установи състоянието на пострадалите.
Със съдействието на ОД „Безопасност на храните” и общинската администрация животното е било обработено и настанено от ветеринарен специалист в лечебница. Същата нощ то е починало, като за изясняване причините за смъртта е назначена ветеринарно-медицинска експертиза. В продължение на два дни екипи на участъка в квартал „Изток” провериха десетки сигнали за евентуалния собственик на кучето. Днес възрастната жена от Пазарджик сама се е явила в участъка и е декларирала това обстоятелство. По случая се водят полицейски производства под наблюдението на прокуратурата.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!