BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Увеличават се инвестициите в Пазарджик

Кметът Тодор Попов,министър-председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на икономиката  Емил Караниколов откриха поредната складово-логистична и производствена база на фирма “Ариете Логистикс” в Пазарджик.  Заедно с новата база работните места в “Ариете” ще станат 1000, като това ще помогне както за заетостта, така и за подобряването на икономическия и бизнес климат в областта. „Трябва да се гордеем с това, че немският “Костал”, чешкият “Ариете” и местните инвеститори и предприемачи виждат възможности и местят призводствата и логистиката си при нас, защото това е оценка и доказателство за последователната и коректната ни политика в привличането на инвеститори и партньори“, каза кметът Тодор Попов.

А министър председателя Бойко Борисов изтъкна, че работните места и доходите са важни, българската икономиката продължава да работи. „Над 100 машини високотехнологични, прекрасни инженери и технолози. Ако знаете колко трудно сме ги докарали, в условията на пандемия – транспортните, зелените коридори, разрешителните, за да дойдат инженери и технолози да ги монтират, да работят. Това искам да се оцени, то е важно за тези семейства, които ще си изкарват прехраната“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Инвестицията на компанията възлиза на 20 милиона евро, а броят на наетите служители става 1000 души.

Днес Тодор Попов потвърди намерението надруг голям инвеститор – завода за автомобилни елементи „Костал“, да премести цялата си дейност в Пазарджик, което би отворило до 5000 работни места и инвестиция от 200 000 000 лв.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!