BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов със силни думи пред общинските съветници

Общинският съвет на Пазарджик проведе тържествено заседание по повод Празника на града. Много думи бяха изказани от трибуната, но най-паметни ще бъдат словата на кмета Тодор Попов, който направи мост от миналото към бъдещето, задавайки въпроси, които тежат повече от отговори. Думите му бяха дълбоки и накараха всички в залата да се замислят.
Ето една част от това, което Попов изрече от високата трибуна на местния парламент:

„Важно е какви послания ще отправим към нашите съграждани, които толкова години наред ни гласуват доверие, за да бъдем това, което сме всеки един от нас, за да правим така че да развиваме нашата местна общност, за да правим така че да отговаряме на очакванията и на желанието за по-добър живот и повече възможности.
В дни като този трябва да се замислим първо наследници на какви хора сме ние. Какво сме успели да развием и да вземем от тях, заслужили ли сме да бъдем техни наследници, какво оставяме ние по нашия път за нашите наследници и какви хоризонти имаме за това как да се развиваме, как да възпитаваме нашите млади хора, какви примери на подражание да им презентираме и въобще дали в пълна степен се справяме с отговорността, която имаме за това да управляваме и да създаваме неща, които ще бъдат полезни и в крайна сметка ще допринесат за развитието на нашите съграждани. За това, скъпи колеги, в този ден искам да се замислим, чии наследници сме ние. Защото Пазарджик е дал в своята история личности, които заслужават изключително уважение, личности, които са прославяли града ни, личности, с които ние се гордеем във всеки аспект на обществения живот. Пазарджик е дал политици, които са влияели на развитието на България, художници, уникални поети, Пазарджик е дал страхотни спортисти, с които ние в годините сме се гордеели. Пазарджик е дал хора на бизнеса, търговци, предприемачи, фабриканти, които са развивали отрасли, земеделски производители, които и до днес пазят тази традиция. Имало е представители на местната общност, които са развивали града ни изключително иновативно за времето си и са оставили трайна следа в живота на града ни. Ние сме наследници на всички тези хора и за това не трябва да забравяме, това нещо, което е важно, когато човек се занимава с публична дейност. Това е доверието и отговорността, която носи всеки един от нас.
За това независимо от нашите политически, житейски или философски възгледи по един или друг въпрос, ние да се обединяваме около важните неща.

Винаги съм виждал как чувството за отговорност надделява над чувството на партийна или каквато и да било друга пристрастност, когато става въпрос за важните решения. За това тук е моментът да благодаря на всеки един от вас лично, за неговата лична отговорност. И разбира се да благодарим всички заедно на нашите съграждани, защото всички ние сме еманация на доверието на хората. Зад всеки един от нас стои доверие, които очакват ние да бъдем на нивото на техните очаквания. И да не забравяме, че в живота, в политиката, най-важни са резултатите, а не обещанията. Защото обещания лесно се дават, резултати трудно се постигат.“


На същото заседание единодушно със званието „Почетен гражданин на Пазарджик“ бе удостоен олимпийският шампион по вдигане на тежести Борислав Гидиков, а почетния знак на града получи галеристът Огнян Боев. И двамата бяха отличени от кмета Тодор Попов, който пък съобщи новината, че ще има промени по фасадата на Спортната зала и по специално на начина, по който са представени именитите спортисти, почетни граждани на Пазарджик.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!