BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Подменяме пейките в Градската градина в Пазарджик, след допълнителна дезинфекция и цялостно почистване на парка

Общината предприе мерки за допълнителна дезинфекция и цялостно почистване и на най-големия градски парк в централната градска част на Пазарджик, а имено Градската градина. Това е едно от предпочитаните места в града, което през всеки сезон пазарджиклии посещават, а през лятото ежедневно от пенсионери, майки с малки деца, използва се и за занятия на открито от летните детски занимални.
„Местоположението на Градската градина е удобно за почивка на възрастите хора от много години. Изградените детски площадки и обособените кътове за отдих пък са в удобство на семействата с малки деца, които могат да играят в безопасна среда, а и служителите на много институции и фирми я предпочитат за работните си почивки.“, коментира кметът Тодор Попов.
„Преди около 10 години направихме пълна подмяна на настилките на алеите, като изцяло реновирахме вида на най-големия ни парк в централната част на града. Непрекъснато се стремим да го поддържаме и подобряваме.“, припомни кметът на Пазарджик Тодор Попов и допълни, че разчита и на по-отговорно отношение от страна на своите съграждани, по отношение опазването на зелените площи, детските площадки и местата за отдих, а Общината ще продължи да полага усилия за поддържането им.
Тодор Попов коментира, че предстои подмяна на пейките в парка. „Този път те ще бъдат устойчиво фиксирани, за да се прекрати трайната практика на преместване, рушене и кражба. През годините сме свидетели не еднократно на вандалски прояви от този род.“, допълни той.
За целта в Градската градина ще бъдат поставени 30 нови пейки, ще бъдат почистени и дезинфектирани алеите, а детските площадки – ремонтирани.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!