BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов към младите спортни надежди: Бъдете горди с постигнатото!

Обновената алея „Спортист на годината“ на община Пазарджик, с 12 пана със снимките на 10-те най-добри спортисти за 2020 г., треньор на годината и отбор на годината откриха кметът на Пазарджик Тодор Попов и министърът на спорта Красен Кралев. Алеята е в парк „Писковец“ и е първата от този род в страната.

Тази алея е първата, която виждам и е иновация, която ще препоръчам и на други областни градове в България“, отбеляза министър Кралев пред спортистите, треньорите и гостите на събитието. „Имате спортистите, имате спортните съоръжения, имате подкрепата на Общината си, остава ви само да печелите медали и да продължите традицията да развявате българското национално знаме по европейските и световни спортни форуми, така както са го правили и тези преди вас.“, каза министърът на спорта пред 10-те най – добри спортисти на Пазарджик за 2020 година, преди да връчи купа и грамота на Веселин Чавдаров, който едва 10-годишен завоюва 4 златни, 2 бронзови медала и стана Републикански шампион в клас Еко старт.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов още веднъж заяви своето уважение към постиженията на спортистите и треньорите. „Това трябва да ни мотивира още повече и да ни амбицира в това ние да продължим да бъдем номер едно във всичко, защото имаме потенциала, имаме базата и имаме куража да го заявим, да го поискаме и да го направим. Бъдете горди с това, което сме постигнали.“, подчерта кметът Попов.

По традиция, 10-те най-изявени спортисти на Пазарджик за 2020-та година, заедно със своите наставници и треньори направиха обща снимка пред паната, които до следващата церемония през 2022-ра година ще разказват на пазарджиклии за спортните им успехи.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!