BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Започваме ремонт на ул. „Свобода“ с изграждане на кръгово движение на кръстовището с ул. „Стефан Караджа“

Кметът на Пазарджик Тодор Попов съобщи, че започва първият от няколко предстоящи важни ремонти на пътната инфраструктура в града. Ремонтните дейности ще стартират следващата седмица от ул. „Свобода“.

„Това е важен участък от около километър, започващ от кръстовището с ул. „Стефан Караджа“, в който ще бъде подменено цялото асфалтово покритие, ще бъде направено отводняването, което създаваше много проблеми на нашите съграждани. То е изключително амортизирано и при всеки дъжд тук се образуваха огромни локви и затрудняваха движението. Освен това покрай сградата на Полицейското училище ще бъде направена нова разделителна ивица. Всяко едно платно ще бъде с ширина 3,5 м. Ще бъде реновирана тротоарната част, ще бъдат поставени нови бордюри.“ Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Той подчерта, че най-важното в предстоящия ремонт е изграждането на кръгово движение на кръстовището с бул. „Стефан Караджа и на Т-образно кръстовище в другия край при ул. „Петър Бонев“.

„Кръговото движение в този участък ще облекчи трафика, тази отсечка е много натоварена, това е един от преките пътища, по който минава тежкият трафик от София за Пловдив, освен това в близост е и Гробищният парк. Искам да помоля нашите съграждани за търпение, защото най-вероятно целият участък ще бъде затворен, за да стане ремонтът по-бързо и по-ефективно, като ще има нова организация на движението и по-натоварена ще бъде ул. “Кочо Честименски“, тъй като няма откъде другаде да мине трафикът. Имам уверението на строителите, че до два месеца този ремонт ще приключи“, заяви още Тодор Попов.

Кметът съобщи още, че от края на месец ноември ще започне и реконструкцията на другите два важни пътни участъка – част от .бул. „Христо Ботев“ и част от бул. „Ал. Стамболийски“: „Ще направим необходимото бързо до края на годината или до януари догодина да обновим тези участъци. Надявам се, че и до края на ноември или най-късно до началото на декември ще бъде обявена поръчката за Западния околовръстен път. Постоянно сме в контакт с Министерство на регионалното развитие и с ръководството на АПИ, на които благодаря за съдействието и се надявам, че до февруари догодина да стартираме този важен елемент от пътната ни инфраструктура, който ще облекчи в значителна степен тежкия трафик през града.“, уверен е Тодор Попов.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!