BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Започваме важни дейности по рехабилитация на пътната инфраструктура в Пазарджик

Кметът на Пазарджик Тодор Попов оповести сроковете и дейностите по четири големи инфраструктурни проекти, които са в процес на реализация или се очаква скоро да стартират. „Нашите съграждани трябва да знаят какви дейности по рехабилитацията на пътната инфраструктура предстоят, в какви срокове, за да са подготвени за тези леки неудобства, които всички ще трябва да изтърпим заради предстоящите ремонти.

Първо, да кажем, че ремонтът по улиците „Свобода” и „Петър Бонев” е на финала и до края на седмицата ще бъде пуснато движението. Там дължим едно извинение на живеещите, защото месец-два не се работеше по тази улица, поради субективно-обективни причини, свързани с фирмата изпълнител, но сега всичко е наред и се надявам, че до началото на следващата седмица улицата ще бъде пусната, а маркировката ще я направим, когато времето позволява – може би към средата или края на март. Най-хубавото е, че успяхме да направим разделителна ивица и отсечката стана, така да се каже, един истински полуоколовръстен път, защото това е най-прекият пък за тежкия трафик, който идват от магистралата, минава през улиците „Петър Бонев” и „Свобода” и след това по бул. „Стефан Караджа” излиза на ул.„Пловдивска”. Този участък беше проблемен, там се събираше много вода, улицата беше запустяла, нямаше мантинели, разделителна ивица и осветление и се надявам, че ползващите този участък и фирмите, които там имат обекти, вече ще бъдат доволни”. Това каза кметът на Пазарджик Тодор Попов по първия от инфраструктурните обекти, по които се работи в момента.

В края на седмицата или най-късно в понеделник ще стартират дейностите по рехабилитацията на няколко важни и изключително натоварени улици в Пазарджик. „Проектите са готови, възлагането – също. Започваме рехабилитация от бъдещото кръгово на Бошулско шосе, по ул. „Ал. Стамболийски” до светофара на кръстовището с „Христо Ботев”, след това надясно по „Христо Ботев” до ул. „Любен Боянов”, т.е. при Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев”, след това към кръговото и връзваме това с околовръстния път. Целият този участък ще бъде рехабилитиран – ще бъдат подменени бордюрите и асфалтовата настилка, като първо без да затваряме участъците ще се подменят бордюрите – това ще отнеме около месец, след това ще затворим едната част – от четирите ленти ще останат две, хората ще търпят неудобство, защото те паркират там, но е неизбежно. За две седмици ще фрезоваме и ще асфалтираме”, обеща Тодор Попов.

Той посочи и конкретни срокове: около двайсет дена ще отнеме работата по тротоарите, след това отново за около двайсет дена ще бъде затворена първо едната, а после и другата лента. „Надявам се да имаме разбиране за неудобството, което предстои, но тази рехабилитация трябва да се случи”, каза още кметът на Пазарджик.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!