BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С над 600 нови заглавия се обогати фондът на РБ “Н. Фурнаджиев“ в Пазарджик

С над 600 нови заглавия се обогати фондът на РБ “Н. Фурнаджиев“ в Пазарджик
Нови 628 заглавия в 2321 тома обогатиха фонда на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик. Книгите са закупени по проект, спечелен пред Министерство на културата по конкурсна сесия по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” 2019 г. за финансово подпомагане на обществените библиотеки при обновяване на фондовете с книги и други информационни източници. Стойността на проекта е 21 999,93 лв., от които 19 800 лв. са от Министерство на културата, а 10%– 2199,93 лв. са осигурени от бюджета на Библиотеката.
Включени са заглавия от следните области: художествена литература; художествена литература за деца; хуманитаристика /публицистика, литературна критика и литературна история, история, включително и краеведски изследвания и др.; справочна и друга научна литература, съобразно профила на библиотеката и информационните потребности на читателите на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” – Пазарджик. Една част от книгите вече са обработени и се намират в Заемна за възрастни и в Детски отдел и са достъпни за читателите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!