BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира петиция Гражданска подкрепа за МБАЛ Велинград

Тази петиция цели оказването на подкрепа от граждани на община Велинград, близки, приятели, познати. От всички тези получили и получаващи помощ и грижа от персонала на МБАЛ Велинград!

Цели също незабавно спиране на медийната,, агресия“ от определени ,,поръчани“ медии обслужващи частни интереси!

Оказване на морална подкрепа към персонала на МБАЛ Велинград!

  • За връщане към нормалния ритъм на работа и добрия микроклимът
А ето и обръщението на един от лекарите в МБАЛ Велинград:
Здравейте името ми е д-р Данчо Гурдев и съм анестезиолог-реаниматор към МБАЛ Велинград.
Обръщам се към всички вас, членове на тази група с послание и молба! Защото в момента, повече от всякога, ние екипът на болницата се нуждаем от вашата подкрепа!
От началото на пандемичната обстановка в България, месеци преди да бъде регистриран случай на пациент с PCR (+) резултат в града, в МБАЛ Велинград се проведоха редица организационни срещи. Благодарение на навременната организация на д-р Чешмеджиев и целия медицински персонал , бяха създадени перфектни условия , както за прием, така и за персонала на болницата, въпреки незавидните възможности на лечебното заведение. Не липсваха и не липсват предпазни средства, не лични, а такива осигурени , както от болничното заведение, така и от даренията на гражданите. Смятам, че цялата общност на града са запознати по един или друг начин с дългогодишните опити за провокации и нападки към болницата от хора, имащи интерес от това! Позволявам си да припомня, че всички домоменташни обвинения към управителя и мед. персонал на МБАЛ Велинград са отправени от меко казано посредствени медии! Такива, които действат по поръчан сигнал! Вие сами знаете за множеството случаи, които излязоха наяве в последните месеци! Особено откакто се водят протести срещу правителството. Това неминуемо води след себе си до един труден за работа микроклимат на персонала и една неблагоприятна среда за пациентите! Хиляди са тези, получили и получаващи помощ от медицинския персонал на общинската болница във Велинград! Призовавам за спиране на излишните инсинуации към управителя на болницата д-р Чешмеджиев, както и към персонала! Нека не забравяме, че медиите не разполагат с правото да поставят присъди! Те би трябвало да са независими и Само да представят дадена информация! Нещо, което е чуждо за Нова телевизия! Също се обръщам към общността в гр. Велинград за подкрепа, защото както всички ние сме на разположение на болните и техните семейства 24 часа, седем дни в седмицата, така и когато има такива долни нападки срещу работещите, ние също се нуждаем от помощ! А към медиите отправям молба да не трупат ,, девиденти“ от такива безумни ,, сензации“, защото резултатът не би могъл да бъде в полза нито на болните, нито на персонала, а само на единици лица, търсещи и имащи интерес към МБАЛ Велинград!
Оставям ви линк с петиция, на който можете да ни подкрепите! Можете също да го копирате и споделите на страниците ви! Бъдете здрави!
Целият екип на ОАИЛ остава на ваше разположение!
Д-р Гурдев

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!