BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РИОСВ провери сигнали за неприятни миризми във въздуха на Пазарджик

По повод постъпили сигнали за неприятни миризми във въздуха на Пазарджик, експерти на РИОСВ извършиха днес проверка на свинефермата по пътя за с. Бошуля. От дейността й не се установиха миризми извън границите на производствената площадка. Неприятните миризми са следствие от торене и обработка на земеделски земи в местност „Кипира”(до Фазанарията), земл. на гр. Пазарджик.
Дейностите по наторяване на земеделски земи са извън обхвата на нормативната уредба по околна среда.

Всички дейности, свързани с внасяне в почвите на торове, компост и други подобрители, на биологично активни вещества и хранителни субстрати, определени със Закона за защита на растенията (ЗЗР) са в правомощията на Министерство на земеделието, храните и горите и неговите структури. Министърът на земеделието издава заповед за прилагане на добри земеделски практики, свързани с начините на торене и с подходящите периоди от годината, съгласно изискванията на Нитратната директива.
РИОСВ-Пазарджик незабавно уведоми Областна дирекция по безопастност на храните (ОДБХ) за вземане на отношение, като компетентен орган за контрол по наторяване на земеделските земи.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!