BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РИОСВ-Пазарджик наложи глоби и санкции за над 130 000 лева

                

През м. юли 2020 г. РИОСВ-Пазарджик наложи глоби и санкции за нарушаване на екологичното законодателство в общ размер 130 500 лева. През последния месец експертите извършиха 99 планови и извънредни проверки в 84 обекта. За установени несъответствия и предприемане на мерки са издадени 56 предписания, съставени са 7 акта за установени административни нарушения.

За заустване на отпадъчни води със съдържание, превишаващо индивидуалните емисионни ограничения (ИЕО), поставени в разрешителните за заустване, са съставени актове по Закона за водите на шест дружества. За неправилно съхранение на химични вещества и смеси е съставен акт на юридическо лице по Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси (ЗЗВВХВС).

През м. юли директорът на РИОСВ-Пазарджик издаде осем наказателни постановления. По Закона за управление на отпадъците (ЗУО) са издадени три, с които са наложени имуществени санкции на три юридически лица за нерегламентирано изхвърляне на неопасни отпадъци (1 400 лв.), за нерегламентирано третиране на опасни отпадъци (50 000 лв.) и за неизпълнение на условие от регистрационен документ  (7 000 лв.).

По Закона за водите (ЗВ) е издадено наказателно постановление срещу юридическо лице, за заустване в канализационната система на отпадъчни води без пречистване, със съдържание над определените максимално допустими концентрации, в размер на 50 000 лева.

По Закона за опазване на околната среда (ЗООС) са наложени две имуществени санкции на юридически лица – за неизпълнение на условия от комплексното разрешително, в размер на 15 000 лв. и за монтиране на нова инсталация, която не е подложена на преценяване по приложимите процедури по ЗООС и ЗБР, в размер на 5 000 лева.

Наказание „глоба“ в размер на 100 лв. е наложена на физическо лице за производство на дървесни пелети, без да е проведена процедура по оценка за съвместимост по реда на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР).

Глоба от 1000 лв. е наложена на физическо лице за незаконна сеч на дърва в резерват – нарушение на Закона за защитените територии (ЗЗТ).

Източник: PZdnes

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!