BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Расте броят на заразените в Пазарджик

РЗИ- Пазарджик съобщава за две потвърдени положителни проби за COVID-19.
Пробите са на жени от град Пазарджик. Едната жена е на 60 г., приета във Второ вътрешно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Болната вече е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на лечебното заведение. Другата жена, която е на 63 г. е постъпила за лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ в град Пловдив. Състоянието им към момента е задоволително.

17 от изследваните през последните 24 часа 1557 проби са с положителен резултат. Това съобщи днес секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Общият брой на лабораторно потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в страната е 2460. Излекуваните лица са вече 912.

Констатираните през изминалото денонощие случаи на новия коронавирус /общо 17/, са разпределени по области, както следва: Пазарджик – 2; София – 11; Шумен – 3; Ямбол – 1.

217 са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения. От тях 22-ма се намират в интензивни структури.

От общия брой на потвърдените през изминалото денонощие случаи един е установен при медицинска сестра в Ямбол.

133 са починалите лица, при които е констатиран новият коронавирус. В Пловдив е починала 70-годишна жена, която е имала язва на дванадесетопръстника. В Сливен е починала жена на 74 г. с диабет. В УМБАЛ „Александровска“ е починала 73-годишна жена. Пациентката е страдала от онкологично заболяване.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!