BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пътищата са проходими, но условията са зимни

Обстановката на територията на цялата област се нормализира предвид на падналия обилен снеговалеж пред събота и неделя. Пътищата са проходими при зимни условия, но предвид на ниските температури повечето са хлъзгави или мокри и за това водачите е необходимо да шофират с повишено внимание и ниска скорост. Автомобилите задължително трябва да са технически изправни, да са оборудвани с подходящи за сезона зимни гуми, изправни стъклопочистващи устройства, спирачна и осветителна уредба.

И през днешния ден допълнително екипи на районните управления в областта и сектор „Пътна полиция” ще бъдат разстановани по невралгичните точки на основните пътища. Припомняме, че има въведено ограничение за движение на товарни автомобили и за автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътищата Батак-Доспат и Белово-Юндола.

Призоваваме водачите да бъдат много внимателни и в населените места, особено в областния и общинските центрове, където трафикът е по-интензивен. Да дават предимство на пресичащите пешеходци, които предвид на атмосферните условия да по-бавно подвижни и уязвими. Да паркират само на разрешените за това места, за да няма затруднение в движението и преминаващите снегорини да имат възможност да почистват падналия сняг. Нека бъдем толерантни един към друг и така ще преодоляваме по-лесно и спокойно неудобствата.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!