BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прогноза за времето за 19 септември

Прогноза за времето за 19 септември
Днес над страната ще преобладава облачно време и на много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. По-значителни ще са след обяд в Рило-Родопската област, където ще има и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен, предимно запад-северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува по-хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните в Севрна България ще са между 15-20 градуса, а в Южна България между 20-25 градуса, за района на Пазарджик 23-24 градуса.
Над Черноморието ще е е предимно облачно. Преди обяд на отделни места, а по-късно след обяд в много райони ще има превалявания от дъжд, като ще продължи да превалява и през нощта срещу петък. Вятърът ще е умерен от север-североизток и с него температурите ще се понижат. Максималните ще са между 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е около 23 градуса. Вълнението на морето ще се усили, ще е 3 бала, в крайните южни райони – до 4 бала.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. Ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни след обяд в Рило-Родопската област, където ще има и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен, по билата – силен, предимно запад-северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 – около 9 градуса, в Стара планина ще са по-ниски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!