BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поход в Пазарджик по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

Поход в Пазарджик по повод Европейския ден за борба с трафика на хора
 За шеста поредна година в Пазарджик ще се проведе инициативата  „Поход за свобода“ в подкрепа на жертвите на трафик на хора. За първи път обаче походът се провежда едновременно в 25 града в България. Доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора в Пазарджик ще вземат участие в проявата и канят всички да се присъединят към тях. Инициативата се организира за шеста поредна година от Фондация “А21 България”, като най-мащабната информационна кампания против трафика на хора и събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българите към огромните мащаби на престъплението и търговията с човешки животи у нас. Освен това, тази инициатива цели да разпространи информация за един от най-ценните инструменти в тази борба, а именно Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали за пострадали лица денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

“Поход за Свобода” е ежегодно събитие, което се провежда в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора по света. Поход за Свобода ще бъде проведен и в София, Пловдив, Бургас, Плевен, Сливен, Благоевград, Видин, Монтана, Смолян, Кърджали, Ямбол, Габрово, Силистра, Разград, Русе, Шумен, Никола Козлево, Варна, Сандански, Добрич, Търговище, Велико Търново, Хасково. В Пазарджик Походът ще стартира от Тортата в 11:00 часа.
Линк към статията

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!