BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицейска акция в Изток

Солидно количество дрога и акцизни стоки без бандерол иззеха служители на полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“. Вчера екипи от участъка провели полицейска акция по противодействия на нелегалната търговия с наркотични вещества.

В жилището на 21-годишния И.А. –жител на същия квартал полицаите открили полиетиленов плик пълен със суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид.

Намерени са и вечер подготвени 74 малки полиетилеови топчета, съдържащи от същия по вид дрога. Заедно с тях полицаите намерили заготовки за разфасоване и оформяне на дозите, електронна везна, както и множество лични документи оставени в залог на дилъра от негови клиенти. Иззета е цялата намерена дрога, която е с обща маса от близо 90 грама. Според криминалистите от нея е можело да бъдат изработени над 500 малки дози с така наречената „къпана трева“.

Дилърът е неизвестен на органите на реда до момента, няма криминални прояви и регистрации. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа.

Спрямо него е образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.
В хода на полицейските действия служителите на полицейския участък спрели за проверка и лек автомобил „Рено“, управляван от живеещия в квартала Й.К.- 57г. Мъжът превозвал с колата си три полиетиленови чувала с общо 30.4 килограма сух нарязан тютюн без бандерол. Стоката е иззета, а спрямо притежателя и се води бързо производство.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!