BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицаи откриха незаконно оръжие, дивечово месо и живо сърне при акция в Побит камък

Побит камък Незаконно оръжие, боеприпаси и дивечово месо с неизяснен произход  са открити по време на акция на служители от РУ-Велинград, съобщава пресцентърът на ОД МВР – Пазарджик. Вчера екипи на полицейското управление провели акция за противодействие на битовата престъпност на територията на велинградското село Побит камък. Извършени са проверки на няколко адреса в населеното място. На един от тях, обитаван от 25-годишния Ш.Д. органите на реда се натъкнали на две ловни гладкоцевни ловни пушки без фабрични номера, както и 28 ловни патрона от 12-ти и 16-ти калибър. В паркиран в двора лек автомобил е намерен и газ-сигнален пистолет „EKOL”. Оръжието и боеприпасите били незаконно притежавани, а газовият пистолет не бил регистриран съгласно изискванията. Във фризер, намиращ се в една от стаите, проверяващите открили над 50 килограма замразено дивечово месо от неустановен вид и с неизяснен произход. Открити са още пет трофея на диви животни и няколко чифта рога. В полиетиленова торба стопанинът на къщата съхранявал и близо половин килограм сух нарязан тютюн без бандерол.

На друг адрес полицаите открили близо 8 килограма дивечово месо и живо двумесечно сърне, което било отглеждано от живеещите в къщата. Цялото количество намерени оръжия, боеприпаси, трофеи и месо са иззети от органите на реда. Дивото животно е предадено на представители на местното горско стопанство. По случаите се водят досъдебни производства под наблюдението на Районната прокуратура във Велинград.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!