BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПГИМ – победител в националното състезание по статистика

Трима ученици от ПГИМ Пазарджик с ментор Минка Трендафилова са победители в националния кръг на Европейската олимпиада по статистика. Днес отбор Z.TEAM получи своите награди – грамота, ваучер за 600 лева и рекламни материали.

На 25 юни, Деня на българската статистика в София  трябваше да се проведе церемонията по награждаване на победителите в националния кръг. Поради глобалната пандемия церемонията беше отложена. От ПГИМ в състезанието  участваха 21 отбора, от тях два се класираха на първо и пето място в две различни възрастови групи.

Абсолютни победители за България по статистика са отбор Z.TEAM – Меган Панчева, Гергана Пешлова, Цветелина Ваклинова от 9-ти А клас с ментор Минка Трендафилова, а на пето място в по-голямата възрастова група са отбор DAV12, Атанас Кисов, Василена Кушлева, Деница Попова от 12А клас, с ментор Анета Зашева.

Победителите  от отбор Z.TEAM днес в двора на училището получиха своите награди от главен експерт  Гергана Спасова- представител на отдел „Статистически изследвания“ Пазарджик към НСИ и възпитаник на ПГИМ.

В състезанието участваха 412 отбора  от  114 училища от цялата страна, ПГИМ класира още три екипа в ТОП 10 и 5 екипа в ТОП 20 на Националния кръг като ПГИМ Пазарджик участва и печели за четвърта.

Екип Z.TEAM продължи и в следващия етап от състезанието. Те представиха и защитиха свой идеен проект за видеоклип по темата: „Проблеми на младите хора в Европа“. Темата е определена от Евростат за всички отбори -победители в националния кръг на страните от ЕС.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!