BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От утре понижение на температурите с над 10 градуса, зимата се завъща

От утре понижение на температурите с над 10 градуса, зимата се завъща
След необиайно топлото и пролетно време през първите дни на февруари, тази вечер зимата се завръща, предупреждават метеоролозите. Днес се очаква да бъде ветровито и ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина – силен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, но ще се задържи почти без валежи. Максималните температури ще са предимно между 15 и 20 градуса. Жълт код за силен вятър е в сила за 13 области на страната, предупреждението важи за Видин, Монтана, Враца, София – област, София – град, Ловеч, Габрово, Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. Там се очаква да духа умерен, след обяд силен вятър от запад-северозапад с пориви от 24 до 26 м/сек (94 км/ч). Бъдете внимателни за летящи във въздуха предмети, предупреждават метеоролозите.
Тази вечер от северозапад ще започне да преминава студен атмосферен фронт и през нощта срещу сряда вятърът в цялата страна ще се обърне от северозапад. Ще започнат валежи от дъжд, които с понижението на температурите, по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг. 

Над Черноморието облачността постепенно ще се увеличава и уплътнява, но през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен, вечерта и временно силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта на места ще се усили до 4 бала.

В планините времето ще е с променлива облачност и през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа силен, по високите и открити части и временно бурен запад-югозападен вятър. Ще се задържи топло с максимална температура на 1200 метра около 10 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса. През нощта срещу сряда ще настъпи рязко застудяване.

В сряда от северозапад, в Източна България от североизток, с умерен и силен вятър, ще нахлува студен въздух и температурите рязко ще се понижат, в много райони с повече от 10°. Ще преобладава облачно време, с почти повсеместни валежи от дъжд, в Северна и Западна България – от сняг.

Постепенно почти навсякъде дъждът ще премине в сняг. Временно валежите ще бъдат интензивни и в котловините на Западна България и в Предбалкана ще се образува снежна покривка. По планинските проходи, а привечер и в североизточните райони ще има виелици и навявания.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!