BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отборът на Икономиката с отлично представяне на Националното състезание по счетоводство и финанси

Пазарджик

Петима абитуриенти от Гимназията по икономика в Пазарджик бяха приети в УНСС след като се класираха на призови места в Националното състезание по счетоводство и финанси, съобщиха от учебното заведение.

Лили Трампелова  от 12 б клас, специалност „Икономическа информатика“; Василена Пандева, Гергана Поибренска  и Величка Боева  от  12 г клас – специлност „Оперативно счетоводство“,  и Надежда Илинова  от  12 в клас специалност „Банково дело“  са получили сертификати за признаване оценка „отличен 6.00″ за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС в направление „Финанси, счетоводство и контрол“ за учебната 2020/2021 година.

Националното състезание по финанси и счетоводство е организирано от Университета за национално и световно стопанство и Асоциацията на икономическите училища в България. В него са участвали 600 дванайсетокласници  от 40-те средни училища-членове на АИУБ и 4-те водещи езикови гимназии в страната. Състезанието е проведено под формата на компютърен тест, включващ 60 въпроса – 30 от областите „Обща теория на счетоводството“ и „Счетоводство на предприятието“,  и 30 по „Финанси“. Участниците са разполагали с 2,5 астрономически часа за попълване на online тест като всеки въпрос е имал пет възможни отговора. В своя помощ са имаха право да ползват калкулатор.  От ПГИМ Пазарджик са участвали 12 ученици от 12 клас от специалностите „Оперативно счетоводство“, „Банково дело“ и „Икономическа информатика“, а техни ментори са Мария Даскалова и Саша Филипова – дългогодишни преподаватели по счетоводство и икономически дисциплини в ПГИМ.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!