BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински съвет-Велинград е категорично против откриването на мина „Грънчарица- център”

Днес се проведе извънредна сесия на местния парламент.


Общинските съветници декларираха категоричната си позиция за прекратяване на концесионната процедура за добив на волфрамсъдържащи руди от находище „Грънчарица-Център” и недопускане на разработването и добиването на полезни изкопаеми, които застрашават живота и здравето на жителите на община Велинград. Тяхното становище е, че рудодобивната промишленост не е приоритет и насока за развитието на община Велинград.

Категоричната позиция на жителите и на общинските органи е изрично заявена с подписка, в която през 2015-та година са се подписали 11 200 души.


Общински съвет и ръководството на община Велинград настояват да бъдат защитени правата, интересите и волята на населението. Декларацията трябва да бъде разгледана от Министерски съвет, който да предложи на Министерството на енергетиката да прекрати подписания на 16.07.2009г. договор с „Ресурс-1” за предоставяне на концесия за добив на метали, полезни изкопаеми, волфрамсъдържащи руди от находище „Грънчарица-Център”.

Материалът Общински съвет-Велинград е категорично против откриването на мина „Грънчарица- център” е публикуван за пръв път на Истинските новини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!